søndag 5. juli 2015

Det er sommer i Oslo og det er sommer i hjertet

Det er sommer i Oslo og jeg tar trikken gjennom byen med Flume, med hjertet hamrende i brystkassa, så fort at det nesten er angst, så fort at jeg er redd for at noen skal se kaninhjertet mitt hamre mot ribbeina, hamre så fort at kjolen skal klapre i takt, at noen skal se hjertet mitt som raser avgårde der inne med stolthet, mot og glede. 

Det er sommer i Oslo og jeg har allerede solbrune armer og ben. Jeg smører meg med faktor femten hver morgen, sørger for et ekstra lag i nakken og på nesa for det er der jeg alltid blir brent. Jeg har gått i kjoler og skjørt og latt de tykke genserne ligge nederst i kofferten. Solbrillene er enten plassert på nesa eller øverst i veska. Jeg har gått langs Aker brygge og Sørenga, vært på Bygdøy og løkka, alle med sola i ryggen, alle med gode venner. 

Det er sommer i Oslo og byen viser seg fra sin beste side. Folk virker gladere, vi ler og smiler mer. Folk reiser seg for de eldre og gravide på bussen, ølen flyter langs Oslo's gater, det er iskrem på tilbud og jordbær selges på annethvert hjørne. 

Det er sommer i Oslo og jeg er så glad at jeg nesten gråter av det. Jeg har danset meg gjennom natten i hvit kjole og heler, jeg har klemt på så mange mennesker jeg har savnet så lenge, sett dem le, sett dem klemme hverandre også, disse her folka som jeg har delt så mye med, de her folka som har kjent meg så lenge og som jeg fremdeles lager nye minner med. Det er så godt å få lov til å være med dem, så godt å vite at vi fremdeles er venner etter alle disse årene. 

Det er sommer i Oslo og jeg har trengt dette så lenge. Jeg har det så mye bedre og jeg føler meg mer til rette og hjemme enn på lenge. Det er sommer i Oslo, det er øl i kjøleskapet og is i fryseren. Det er sommer i Oslo og jeg skal være her i to uker til. Solkrem og kjole på, med solbrune legger og håp i hjertet. Det er nå jeg lever og det er jeg skal være. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar