torsdag 29. mai 2014

Hvordan dø lykkelig av mat overdose:

Nøkkelost, brunost med bringebærsyltetøy, leverpostei på brødskive med agurk, Jarlsberg og tomat med salt og pepper, Mils majones, Friele kaffe for faen, solbær toddy, bamsemums, kvikk lunsj, seigmenn, Freia alt i hele verden, Nidars favoritter, Smash, Troika, Firkløver, risengrynsgrøt, havregrøt, rømmegrøt, elg gryte, finnbiff, torsketunger, tørr fisk og øl, Mack, Hansa, god sushi (den ene tingen du skulle tro et land plassert på enden av Asia skulle få til), remulade, gulrotstuing, bestemors fiskegrateng, all maten bestemor lager, mammas gratinerte kylling med pesto og fetaost, rugbrød, røkt laks med bløtkokt egg eller majones, røkt ørret, stjerne bacon, kyllinggryte fra Bali, Mexikansk gryte, Snøfrisk med røkt laks, Big One pizza,  multekrem, wiener i lompe, bacon pølse, stekt løk, Idun grov sennep, svinekoteletter, lapskaus, tyttebærsyltetøy, sodd, Farris, råkost salat, rødkål, surkål, kålrabistappe, kjøttkaker i brun saus, vafler, Gilde salami, Kornbrød, skinkeost, rekeost, baconost, gräddost, ridderost, Bixit med sjokolade, Gjende kjeks, og alt det andre jeg skal spise i Norge. To uker igjen til avreise.

søndag 25. mai 2014

And I can tell it's going to be a good day

Kaffe, vann, musikk og nettaviser. En sakte morgen. Muligheten til å ikke stresse seg ihjel den første timen. Jeg klager over mye her i verden og glemmer hvor godt jeg har det. God søndag.


fredag 23. mai 2014

Syttende mai i Melbourne

"So what do people do on Norwegian constitution day?"
"Oh, there are parades, we dress up in bunad, waive some flags around.."
"Wait, what's a bunad?"
"I'll show you a photo later. Anyway, we drink champagne for breakfast and.."
"Wait, champagne for breakfast?"
"Yeah well, it's constitution day, so it's kind of expected. Then there's the parade in most cities and family lunches, and more drinking, ice cream, pølse i lompe, and the russ going absolutely crazy"
"Putin comes to Norway to celebrate?"
"No, it's.. Here, just have some champagne"













Syttende mai var champagne frokost, ha på, brunost, makrell i tomat og en solid mengde gin. Vi hadde flagg, fløyte, bløtkake, potetløp, sekkeløp og quiz. Attende mai våknet jeg med en infernalsk hodepine og følte meg mer norsk enn jeg har gjort på flere måneder.

mandag 19. mai 2014

Big Scary - Luck Now




You see my love is no formal position
You say my love is just cold repetition re-done


I fear that I’m another acquisition
I fear that I’m now just pure imposition my love

You see that I’m losing the heart
You see that I’m losing more heart every day

I remember the heat at the start
Then the sound of my feet as I walk on my way

You see my love is no formal position
You say my love is just cold repetition re-done
I fear that I'm another acquisition
I fear that I'm now just pure imposition my love
You see that I'm losing the heart
You see that I'm losing more heart every day
I remember the heat at the start
Then the sound of my feet as I walk on my ways
Read more at http://www.songlyrics.com/big-scary/luck-now-lyrics/#XF3EQYYRu5YEjqAq.99
You see my love is no formal position
You say my love is just cold repetition re-done
I fear that I'm another acquisition
I fear that I'm now just pure imposition my love
You see that I'm losing the heart
You see that I'm losing more heart every day
I remember the heat at the start
Then the sound of my feet as I walk on my ways
Read more at http://www.songlyrics.com/big-scary/luck-now-lyrics/#XF3EQYYRu5YEjqAq.99

tirsdag 13. mai 2014

Weektenitis

I dag fikk jeg endelig levert antropologi oppgaven min om norsk svart metall som subkultur. Som betyr at det er på å tide å begynne å sprengjobbe med årets siste oppgave i historie, som teoretisk sett skal leveres før fredag. Men først, bare et lite glass rødvin. 

søndag 11. mai 2014

Hei verden

I går drakk jeg fem glass champagne, tre glass rom og ingefær øl, og en avsindig mengde øl. Innen i morgen må jeg skrive en oppgave om antropologiske trekk i norsk svart metall som subkultur.






Jeg er så jævla smart.

onsdag 7. mai 2014

Om å være whiskey in a teacup og en kjærlighetssorg jeg er ferdig med

Etter tre måneder vet jeg fremdeles ikke helt hvordan jeg skal reagere. Det tok meg en stund å innse hvorfor jeg var så sint, hvorfor det gjorde så vondt og hvor jeg ville trekke grensene for om det jeg følte var berettiget eller om jeg overreagerte fordi jeg var såra. Tre måneder, på prikken. Du skal lære så lenge du lever, og jeg har lært at jeg må være hele meg, alt hva det innebærer og at det er godt nok. Jeg kan ikke fortsette å gjemme meg bak lag med fluff og sukkerspinn, noe jeg alltid har vært dårlig til uansett. Jeg orker ikke prøve å passe inn noen andres fantasi av hva et menneske skal være. Jeg vil ikke endre personligheten min eller væremåten min for at noen skal like meg. Jeg er ikke for alle, og det er ytterst få jeg føler at er for meg. Men det er greit, det også. Jeg kan leve fint med det.

Det er en slags apatisk kjærlighetssorg. Det gjør fremdeles litt vondt, men ikke på den dramatiske, overveldende måten. Det er ikke en slegge gjennom brystkassa. Hjertet er ikke et meteorittkrater. Beina vakler ikke. Jeg er fremdeles sint, men på en passiv måte. Jeg trenger ikke brøle det til ham. Jeg trenger ikke å rettferdiggjøre det. Jeg har ikke et behov for å bli hørt eller skape noen forståelse av hva som gikk galt. Jeg trenger bare at livet mitt fortsetter å gå fremover, sakte men sikkert, og at hjertet vokser seg sterkt.

tirsdag 6. mai 2014

Mono

Forrige uke gjenoppdaget jeg Mono. Det er nesten fire år siden sist. Denne uken hører jeg ikke på noe annet.