lørdag 30. november 2013

All my life I wasn't trying to get on a highway, I was wondering which way to go

Jeg tar bussen fra Richmond til La Trobe, gjennom denne byen som jeg aldri kommer til å eie men som jeg fremdeles har lært meg å elske. Det er verdt det. Jeg ser ut av ruta og på byen jeg bor i. Lave hustak, kaffebarer, parker, utesteder, fylliker, horer, barnehagebarn og businessmenn, studenter, hipsters, og fem millioner mennesker som puster, sover og drømmer i denne byen. Hjertet banker i brystkassa og jeg har for lenge siden innsett at Melbourne vil være en del av meg for alltid. Jeg får lov til å være her i noen år, jeg får lov til å bli kjent med denne fantastiske byen og et hav av mennesker jeg vet at livet mitt hadde vært et tristere sted uten. Australia og Melbourne er bra for hjertet, bra for sjela og veldig, veldig bra for tjuefem år gamle jenter som er gira på livet, konserter, kultur, god gin, heite menn og søte jenter som ler med hele kroppen.

Det er sommer i Melbourne fra og med i morgen og frem til mars. Jeg er så jævla klar.

mandag 25. november 2013

Hei.. Er du våken?

Hjemlengsel er når du bruker opp hele månedens tellerskritt på én samtale til Norge.

fredag 22. november 2013

Famous last words

Det skulle vise seg at matforgiftningen min var litt mer komplisert. Det var en nyrebetennelse. Fra mandag til torsdag har jeg stort sett vært et ubrukelig vrak i sofaen hjemme i huset vårt. Jeg har hatt feber, spist antibiotika og smertestillende, hatt en religiøs opplevelse med varmeflasker, drukket fire liter vann om dagen og sett en absurd mengde dårlig tv. Hvorfor finnes det ikke en eneste kanal som klarer å vise skikkelig tv før klokka fem på ettermiddagen? Vi har jo minst femten av dem! Uansett, eksamen måtte vente og det måtte dessverre planen min om å se Leonard Cohen også. Ja, jeg er bitter. Nei, jeg vil ikke snakke om det. Jeg er uansett mye bedre nå og over helga har jeg planer om å være mer aktiv enn å gå frem og tilbake fra butikken. Frem til da skal jeg, nå som jeg har tatt til vettet og gått gjennom harddisken min, kose meg med gode tv-serier og sjokolade.

tirsdag 19. november 2013

Helmaks, Egon!

Jeg kom tilbake til Melbourne med solbrune armer og klar for å lese til eksamen. Mandag dro jeg på universitetet, tok en side med notater, og dro hjem med matforgiftning. Det er ikke meningen å være ekkel, men å kaste opp mens man har bronkitt er helt jævelig. Nesten verre enn å være søpledritings på Tequila. De siste femten timene har jeg vært stort sett sengeliggende og temmelig sint på denne teite kroppen som ikke klarer å bestemme seg for om den savner Norge så mye at den vil bli en isklump, eller om den tror at siden det er varmt i Australia, så burde brystkassa kjennes som en industri ovn. Jeg er ganske sikker på at det var tre hundre grader celsius rundt ribbeina mine i natt. Typisk flaks, bronkitt, matforgiftning og eksamen. Helmaks, Egon, som Benny pleide å si. Men det går bra. Jeg klarer dette, også.

Seint i går natt, med vannflaske og på jakt etter en lydbok å sovne til.
fredag 15. november 2013

St Leonard, Victoria.

"There's a whole lotta nothing out here"
"I don't mind".

onsdag 13. november 2013

Choco Pops til frokost, Dune til lunsj

På tirsdag tok jeg først toget fra Melbourne til Geelong og deretter bussen en time sørover. Vi har lånt et feriehus ved havet for noen dager. Det regner hunder og hester der ute men det er ikke så farlig. Jeg leser litt til eksamen, men mest av Dune. I dag spiste jeg Choco Pops til frokost mens jeg så på et program om hvaler på tv og leste. Det var nesten som å være på ferie hos bestemor, en kald sommer på Ringvassøy.

lørdag 9. november 2013

Det finnes ingenting annet fornuftig å si enn at at det er tjuetre timer til oppgaven min i filosofi skal leveres, det er tretti to timer til sosiologi eksamen og ti dager til historie eksamen. Jeg drikker kaffe til jeg tror jeg skal kaste opp og spiser sjokolade for å ikke gi opp totalt. Jeg aner ikke hvor mange pakker sigaretter jeg har kjøpt de siste tre ukene, for jeg vil ikke telle. Jeg vet at alle har det sånn, jeg vet at alle sliter med eksamen, jeg vet jeg ikke er alene eller unik. Jeg vet også at jeg er så jævla inn helvetes latterlig keen på ferie nå, før jeg mister forstanden og setter fyr på alle pensumbøkene mine.